Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu osnovano je 15.lipnja 1974. godine. Prilikom osnivanja Sveučilišta u Splitu u njegov su sastav ušle članice koje su već znatno ranije djelovale u svojim stručnim, znanstvenim i nastavnim područjima. Kao najznačajnija znanstveno-nastavna institucija u regiji, Sveučilište u Splitu razvilo je kroz proteklih 36 godina svoju djelatnost na četrnaest fakulteta, jednoj umjetničkoj akademiji i tri sveučilišna odjela te nekoliko instituta i znanstvenih jedinica.

29.siječnja 2003. godine ustrojeno je Sveučilište u Zadru u koje su uključeni Filozofski fakultet u Zadru, Visoka učiteljska škola u Zadru i Studentski centar u Zadru koji su do tada bili u sastavu Sveučilišta u Splitu.
Težiste istraživačkog rada Sveučilišta je na znanstvenim područjima odnosno disciplinama koje obilježavaju prirodne, kulturno-povijesne, društvene, gospodarske i druge značajke regije kao dijela hrvatskog jadranskog, pa i šireg mediteranskog prostora.

Ovdje spadaju istraživanje i zaštita umjetničke i graditeljske baštine, filologija, poljoprivredne kulture, oceanografija i ribarstvo, jadranska botanika i zoologija, gospodarstvo otočnog i obalnog područja, jadranski turizam, pomorsko pravo, nautika, brodogradnja i specifične discipline tehničkih znanosti (kemijskog inženjerstva, građevinarstva, elektrotehnike i strojarstva), po kojima se djelatnost Sveučilišta u Splitu može prepoznati u hrvatskim i širim okvirima.

RECTOR: Prof. Šimun Anđelinović, PhD
SECRETARY-GENERAL’S OFFICE: Paula Vučemilović Šimunović, Secretary-General, LLB
Headquarters: Livanjska 5, 21000 Split

Tel.: 021/ 558-222, 558-200
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.unist.hr